Info

Om mig

Jag som skapat denna portfolio heter Julia Amanda Lundgren och är en ambitiös och noggrann frilansande illustratör och grafisk formgivare. Inspirationen till mina verk hämtar jag helst från naturen, och intresset för storytelling, historia, miljö och vetenskap återfinns ofta i mina motiv.

Uppdrag

Kontakta mig gärna för frilansuppdrag, visstid eller heltids tjänst! Jag kan exempelvis skapa bokomslag/illustration till böcker, affischer, trycksaker, redaktionella illustrationer, informationsmaterial, concept-art, UI/spelgrafik, illustrationer för webb och till förpackningar mm.

Utbildning

Beckmans designhögskola - Kvällsskolan Visuell Kommunikation, 2016-2017
Mälardalens högskola - Informativ Illustration, informationsdesign, 2014-2014
Konstskolan i Stockholm, Folkuniversitetet - Form och Design, 2013-2014
John Bauergymnasiet - IT-Media, 2010-2013

Program och verktyg

Jag jobbar främst i Adobe Creative suite. Photoshop, Illustrator och InDesign är favoriterna som används flitigast, men jag kan även hantera exempelvis Premiere, After Effects, Bridge, Flash, samt Autodesk Mudbox och SketchUp.
Ofta skissar jag traditionellt i kol eller blyerts, scannar sedan in och färdigställer digitalt. När jag målar digitalt använder jag mig av en Wacom bamboo ritplatta. Fotograferar gör jag med min Nikon D7000.

Kontakt och sociala medier

Vill ni kontakta mig t.ex för uppdrag nås jag snabbast och enklast via formuläret under "Kontakt" i menyn här på hemsidan. Några av de sociala medier där jag publicerar bilder och där ni kan följa mig finns också listade i menyn. En komplett lista på sidor där ni hittar mig finns HÄR!

Utställningar

Utställningen "Naturligt", vid Valla Handelstädgård 9-30 september 2018
Försäljning av verk vid NerdCon Umeå 2016
Utställningen ”Väsen”, vid Folkuniversitetet, 23-24 maj 2014
Utställningen ”De bistra djuren”, vid Studiefrämjandet i Eskilstuna, 3-10 maj 2013