Info 

JULIA LUNDGREN

Jag använder oftast titeln illustratör när jag beskriver mitt arbete, men mitt konstnärskap innefattar många saker och blandade tekniker, som teckning, måleri, grafisk design/formgivning, till och med fotografi.

Mina illustrationer präglas av starka, lekfulla färger och min skapandeprocess kanske skulle kunna kallas för en ”planerad slumpmässighet”. Jag jobbar nästan alltid intuitivt då jag tycker det är spännande att utforska vad mina idéer kan utvecklas till genom en blandning av research och experiment. Det innebär att jag ofta översätter mina illustrationer till andra typer av media, exempelvis genom olika trycktekniker och material.

Min lust att skapa nya saker är nästan outtömlig, vilket innebär att denna portfolio enbart innehåller ett axplock av mina verk. Min inspiration kommer många gånger från djur och natur, och de förekommer ofta i mina motiv tillsammans med idéer från drömmar och händelser jag stöter på i vardagen. Jag utforskar gärna ämnen som intresserar mig genom visuella metaforer, där varelser och föremål får representera teman och skeenden.

UTBILDNING

Konstfack – Kandidatprogrammet Grafisk formgivning och illustration, 2019 – nuvarande
Beckmans designhögskola – Kvällsskolan Visuell Kommunikation, 2016 – 2017
Mälardalens högskola – Informativ Illustration/Informationsdesign 2014 – 2014
Konstskolan i Stockholm, Folkuniversitetet, 2013 – 2014
John Bauergymnasiet – IT-Media, 2010 – 2013

PROGRAM OCH VERKTYG

Digitalt jobbar jag huvudsakligen i Adobe Creative suite. Jag arbetar ofta i kombination mellan det digitala och grafiska, där min process ofta startar med blyerts och kolskisser, för att sedan översättas i färg antingen digitalt eller vidare med traditionella medium, och slutligen processas genom t.e.x screentryck, sumblimeringstryck, övrig formgivning eller animation.

UPPDRAG

Jag är i nuläget anställd som konstnärlig vägledare inom concept art, på distans via en spelutbildning i nordnorge.
Jag tar enstaka frilansuppdrag vid sidan av, och är i huvudsak verksam i Eskilstuna samt Stockholm.

 

KONTAKT OCH SOCIALA MEDIER

För uppdrag, samarbeten eller frågor nås jag enklast via formuläret under ”Kontakt” i menyn. Några av de sociala medier där jag är mest aktiv och publicerar bilder listade i nedan.
Instagram
Artstation
Behance

UTSTÄLLNINGAR

”Tropiskt”, Valla handelsträdgård 15 juni – 18 augusti 2019
”Naturligt”, vid Valla handelsträdgård 9-30 september 2018
”Väsen”, Folkuniversitetet, 23-24 maj 2014
”De bistra djuren”, Studiefrämjandet i Eskilstuna, 3-10 maj 2013

 

You cannot copy content of this page